Länsimaisen demokratian salaliitto

Mikä saa länsimaisessa demokratiassa elävän vähän päälle kolmekymppisen miehen tappamaan lähes sata nuorta? Onko se sama voima, joka täyttää lehtien keskustelupalstat vihalla karkoittaen kaikki muut keskustelijat ja joka nosti perussuomalaiset Suomen kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi? Vai onko kyseessä vain yhden psykopaatin tärähtäneet ajatukset?

Kyseessä on demokratian salaliitto. Breivikin tekstejä pinnallisesti selattaessa tulee nopeasti selville myös suomalaisella hommafoorumilla pyörivät ajatukset siitä, että nykyinen järjestelmä on jotenkin korruptoitunut eikä ole oikeasti väliä mitä äänestää. Breivik myös esittää, että länsimaisessa demokratiassa on tiettyjä arvoja joita kukaan ei voi edustaa tai pidetään suorastaan rikollisena. Kyseessä on siis  salaliitto, joka pyrkii vaimentamaan äärioikeistolaiset, rasistiset ja konservatiiviset ajatukset, jotta nykyinen valtaeliitti pysyisi vallassa, eikä ”kansan todellinen mielipide” pääsisi kuuluviin. Breivik päätyi lopulta ajatukseen, että tämä salaliitto on mahdollista murtaa ainoastaan vallankumouksella, jonka hän päätti aloittaa teurastamalla lähes sata vasemmisto-liberaalia nuorta, jotta nämä eivät pääsisi jatkamaan salalliittoa kristittyjä-konservatiiveja vastaan ja, jotta hänen sanomansa leviäisi mahdollisimman laajalle.

Mutta ketä oikeasti tämän salaliiton takana on? Salaliiton takana on demokraattisesti valittu eduskunta ja sen luottamusta nauttiva hallitus. Toisinsanoen salaliiton muodostaa siis enemmistön näkemys. Tämä on täysin ymmärrettävää kun tarkastelee asiaa esimerkiksi perussuomalaisten kannattajan silmin; ihan sama mitä äänestit, taas ne samat kaverit on päättämässä asioista eikä mikään muutu. Hallituksen muodostaa kuitenkin suuri joukko erillaisen näkemyksen omaavia tahoja, joista jokainen on joutunut tekemään takinkääntötempun jonkun asian suhteen voidakseen ajaa itselleen tärkeämmäksi näkemiään asioita. Salaliittoteoriaa ruokkii lisäksi se tosiasia, että internetin keskustelupalstoja ja varsinkin lehtien kommentointiosoita seuratessa tulee mieleen, että hyvin paljon suurempi osuus suomalaisista edustaisi konservatiivisia arvoja kuin mitä eduskuntavaalien tulos osoittaa.

Breivik sortui tähän salaliittoteoriaan ja alkoi vahvasti uskoa, että suurinosa ihmisistä kannattaisi hänen näkemyksiään kunhan salaliiton edustajat saataisiin raivattua pois vallankumouksen kautta. Toisinsanoen hän halusi raivata pois tieltä häiritsevän enemmistön mielipiteen, joka piti hänenkin näkemyksiään väärinä. Valitettavasti hän ei ollut yksin näiden ajatustensa kanssa, mutta toivottavaa on, että vastaavanlainen tragedia ei pääsisi enää toistumaan. Siihen me kaikki voimme vaikuttaa yrittämällä tuoda näkemyksemme mukaan keskusteluun siten ettei internetin keskusteluja analysoimalla voi tulla enää johtopäätökseen, että 98% suomalaisista edustaa jotain ihan muuta kuin eduskuntavaalien tulos antaa ymmärtää.

Advertisements

Yksi kommentti artikkeliin ”Länsimaisen demokratian salaliitto

  1. Hienoa nähdä että täkäläinen ”hyvinvointivaltion” suorittama aivopesu, holhous ja muottiin takominen (ala-asteelta armeijaan) ei vaan yksinkertaisesti toimi kaikkien kohdalla. Tällainen toiminta voi aiheuttaa suurta vihaa yksilöissä, joihin aivopesu ei vaan toimi. Tai tulos voi olla juuri halutunvastainen psykopaatti, kuten norjan kaveri.
    Hauska miten suomalaiset kouluammuskelijat ikäänkuin unohtuivat kollektiivisesta muistista norjan tapauksen jälkeen. Lisää on luvassa, vaikka vasemmisto sossut kuinka itkisivät ja säätäsivät lisää yksilön vapauksia rajoittavia lakeja (joiden ainoa vaikutus on vittuilla lainkuuliaisille ihmisille).
    Täkäläisen valtion ainoa funktio on pitää rahvaat hiljaisena ja köyhina, että neuvostoliitossa ei kukaan vain kohottaisi kulmakarvojaan. Harmillista että tämä meininki ei ole muuttunut mihinkään vaikka kylmä sota olisikin ohi. Täkäläinen vaalisysteemi on nerokkaasti hiottu pitämään samat hyssyttelijät vallassa sukupolvesta toiseen.

    Mutta nyt pitää mennä harrastamaan uskontoa ja urheilua, että jaksaa maksella +50% veroja. Palataan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s